Vegansk rödcurry pumpagryta med kikärtor

Recept: Portionen under tian
8 portioner

Ingredienser:

  • 10 dl kokta kikärtor
  • 1 st butternut-pumpa, ca 1 kg
  • 1 st palsternacka
  • 2 st gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk röd currypasta
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk fryst koriander
  • olja att steka i
  • 1 st lime
  • Till servering
  • 2 rödlökar
  • saft från 1 lime
  • 1 näve jordnötter
  • ris för 8 portioner

Gör så här:

  • Hacka gul lök och vitlök fint.
  • Skär palsternackan i små kuber.
  • Skala pumpan och skär köttet i kubformer.
  • Hetta upp en gryta med olja och fräs den röda currypastan i oljan tillsammans med vitlök, lök och ingefära.
  • Låt löken bli mjuk. Rör i palsternacka, pumpa, 3-4 dl vatten, kokosmjölk och buljongtärning.
  • Låt puttra under lock i ca 30 min.
  • Börja koka riset.
  • Under tiden grytan puttrar snabbpicklar du rödlöken:
    • Skiva rödlöken tunt. Pressa i saft från 1 lime och krama rödlöken.
  • När grytan puttrat klart: lägg i kikärtorna, den frysta koriandern och smaka av med salt, peppar och ev lite mer hetta om du vill (ex sambal oelek eller dylikt).
  • Servera grytan med det kokta riset, snabbpicklade rödlöken och lite hackade jordnötter.
Märkt med: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.