Vegansk rödcurry pumpagryta med kikärtor
Recept: Portionen under tian
8 portioner

Ingredienser:
- 10 dl kokta kikärtor
- 1 st butternut-pumpa, ca 1 kg
- 1 st palsternacka
- 2 st gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk röd currypasta
- 1 msk riven ingefära
- 1 burk kokosmjölk
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 2 msk fryst koriander
- olja att steka i
- 1 st lime
- Till servering
- 2 rödlökar
- saft från 1 lime
- 1 näve jordnötter
- ris för 8 portioner
Gör så här:
- Hacka gul lök och vitlök fint.
- Skär palsternackan i små kuber.
- Skala pumpan och skär köttet i kubformer.
- Hetta upp en gryta med olja och fräs den röda currypastan i oljan tillsammans med vitlök, lök och ingefära.
- Låt löken bli mjuk. Rör i palsternacka, pumpa, 3-4 dl vatten, kokosmjölk och buljongtärning.
- Låt puttra under lock i ca 30 min.
- Börja koka riset.
- Under tiden grytan puttrar snabbpicklar du rödlöken:
- Skiva rödlöken tunt. Pressa i saft från 1 lime och krama rödlöken.
- När grytan puttrat klart: lägg i kikärtorna, den frysta koriandern och smaka av med salt, peppar och ev lite mer hetta om du vill (ex sambal oelek eller dylikt).
- Servera grytan med det kokta riset, snabbpicklade rödlöken och lite hackade jordnötter.
Lämna ett svar