Varianter på sparris

I butiken erbjuder vi ”Veckans favoriter” som är ett recept anpassat till säsongens varor. Du hittar givetvis alla ingredienser i receptet i vår butik.

Recept av: Elle Mat & Vin

Sparrisen är här – krispig, grön, välsmakande och alldeles, alldeles ljuvlig!

RÅGRILLAD SPARRIS MED PARMESAN & RUCOLA

2 personer, 15 minuter

GÖR SÅ HÄR:

  • Grilla 200 g sparris på en grill eller grillpanna.
  • Lägg upp på fat
  • Strö över 1 näve rucola, hyvla över en smakrik parmesan, till exempel Zetas Grana padano, ringla över balsamico och salta och peppra. Även rostade solroskärnor passar bra tlll.

GRILLAD SPARRIS MED MANDELSPÅN OCH SMÖR
2 personer, 15 minuter

GÖR SÅ HÄR:

  • Koka 200 g sparris i saltat vatten i 2 minuter.
  • Häll av vattnet och droppa lite olivolja över sparrisen.
  • Sätt grillpannan på hög värme och grilla sparrisen i några minuter till du fått det perfekta grillmönstret.
  • Under tiden, smält en klick smör i en panna.
  • Fördela sparrisen på två tallrikar och toppa med det smälta smöret och 1 tsk mandelspån.

GÖR SÅ HÄR:

GNOCCHI MED SALVIA, SPARRIS OCH ÄRTER
2 personer, 10 minuter

  • Koka 400 g gnocchi och 150 g sparris i saltat vatten i 3 minuter.
  • Tillsätt 200 g frysta ärter och koka i ytterligare 1 minut, häll sedan av vattnet.
  • Smält en stor klick smör i en panna och fräs 4 strimlade salviablad.
  • Tillsätt gnocchi samt press¬ad juice från en citron.
  • Fördela och servera med riven parmesan.

LÖSKOKTA ÄGG MED SPARRISTOPPAR
2 personer, 10 minuter

GÖR SÅ HÄR:

  • Fyll en stor kastrull med vatten, lägg i 4 ägg och koka i 1 minut.
  • Tillsätt 100 g sparris¬toppar och låt koka i ytterligare 3 minuter.
  • Flytta över äggen till äggkoppar.
  • Servera sparrisen vid sidan att doppa i äggen.

SPARRISSOPPA MED GRÄDDTOPPING
2 personer, 30 minuter

GÖR SÅ HÄR:

  • Skär bort topparna från 200 g sparris och hacka stjälkarna.
  • Värm 1/2 msk olivolja i en kastrull, tillsätt 1 hackad lök, 1/2 hackad selleristjälk, och 1/2 hackad purjolök.
  • Stek i 10 minuter tills de blir mjuka och tillsätt sedan sparrisstjälkarna samt 7 dl grönsaksbuljong.
  • Koka tills stjälkarna blivit mjuka och sila sedan soppan.
  • Lägg i sparristopparna och koka ytterligare 4 minuter.
  • Häll upp och servera tillsammans med en klic
Märkt med: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.