Superbiff på groddade bönor, linser och ärtor

I butiken erbjuder vi ”Veckans favoriter” som är ett recept anpassat till säsongens varor. Du hittar givetvis alla ingredienser i receptet i vår butik.

Recept av: Sproutly

Att göra veganska biffar på groddad bas är supernyttigt. Näringsinnehållet ökar markant om man låter frön gro istället för att kokas.

Grodda i ca 3 dygn, sen är de perfekta för biffning!


INGREDIENSER

  • 4 dl linsgroddar
  • 2 dl ärtgroddar (gula eller kik)
  • 2 dl böngroddar (mung eller aduki)
  • 2 morötter
  • 1 broccoli
  • 60 gram broccoligroddar (inte ett måste)
  • 2 msk citronjuice
  • 3 msk olivolja
  • 1 vitlök
  • 1 tsk grönsaksbuljong
  • 1 msk fiberhusk
  • salt och peppar

GÖR SÅ HÄR

  • Mixa allt tillsammans. Om du tycker biffarna blir för vattniga kan du ta mer fiberhusk eller pressa ut vattnet
  • Servera gärna en mix av nyttigheter som broccoli, broccoligroddar, ruccola, polkabetor, en avokadohalva, rödbetshummus och rödbetsgroddar på toppen till biffarna. Lägg kikärtsblandningen i en ugnsfast form och rosta i ugnen på 225 grader i ca 15–25 minuter. Skaka runt några gånger under tiden och håll koll så att de inte bränns.
Taggar: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.