Superbiff på groddade bönor, linser och ärtor
I butiken erbjuder vi ”Veckans favoriter” som är ett recept anpassat till säsongens varor. Du hittar givetvis alla ingredienser i receptet i vår butik.

Recept av: Sproutly
Att göra veganska biffar på groddad bas är supernyttigt. Näringsinnehållet ökar markant om man låter frön gro istället för att kokas.
Grodda i ca 3 dygn, sen är de perfekta för biffning!
INGREDIENSER
- 4 dl linsgroddar
- 2 dl ärtgroddar (gula eller kik)
- 2 dl böngroddar (mung eller aduki)
- 2 morötter
- 1 broccoli
- 60 gram broccoligroddar (inte ett måste)
- 2 msk citronjuice
- 3 msk olivolja
- 1 vitlök
- 1 tsk grönsaksbuljong
- 1 msk fiberhusk
- salt och peppar
GÖR SÅ HÄR
- Mixa allt tillsammans. Om du tycker biffarna blir för vattniga kan du ta mer fiberhusk eller pressa ut vattnet
- Servera gärna en mix av nyttigheter som broccoli, broccoligroddar, ruccola, polkabetor, en avokadohalva, rödbetshummus och rödbetsgroddar på toppen till biffarna. Lägg kikärtsblandningen i en ugnsfast form och rosta i ugnen på 225 grader i ca 15–25 minuter. Skaka runt några gånger under tiden och håll koll så att de inte bränns.
Lämna ett svar