Recept med brytböna

Recept: Köket.se / Mitt Kök
4 portioner

Krämig pasta med färska bönor

Ingredienser

  • 4 port pasta (t ex strotzaprezzi)
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 150 g färska haricots verts
  • 1 tsk torkad oreagno
  • 5 dl grädde (valfri fetthalt)
  • 2 ägg (ersätt med 1 msk mjöl om du vill ha den äggfri)
  • 1 dl parmesan, riven
  • olja, till stekning
  • salt
  • peppar
  • Till servering
  • citron, zest
  • ruccolasallad

Gör så här:

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Skala och finhacka gul lök och vitlök.
  • Skär haricotsverts i mindre bitar.
  • Hetta upp olja i en panna, stek lök, vitlök och oregano en stund på medelvärme.
  • Tillsätt haricots verts och stek en stund till.
  • Blanda grädde, ägg, parmesanost, salt och peppar väl i en skål. Häll över bönorna.
  • Hetta upp tills såsen precis börja tjockna, ha koll så att den inte börjar koka, då får du äggröra av det hela.
  • Lägg nykokt pasta i såsen och blanda runt allting.
  • Servera genast pastan toppad med rucola och citronzest.

Färska bönor med citron och mozzarella

Ingredienser:

  • 150 g färska bönor
  • 200 g buffelmozzarella
  • 1 litet knippe färsk bladpersilja
  • 100 g parmaskinka
  • 1/2 citron, saft och skal
  • 1/2 dl olivolja
  • flingsalt och nymald svartpeppar

Gör så här:

  • Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull.
  • Koka bönorna mjuka i ett par minuter. Skölj dem genast med kallt vatten så att de behåller sin spänst.
  • Dela mozzarellan i mindre bitar med en kniv eller för hand.
  • Grovhacka persiljan.
  • Lägg upp bönor varvat med mozzarella, persilja och toppa med skivor av parmaskinka.
  • Blanda samman citronsaft, citronskal, olivolja, salt och peppar.
  • Ringla över salladen och servera genast.
Märkt med: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.