PUMPAPASTA MED VACCAOST OCH VITLÖK

Recept av: Jeanette Johansson
4 portioner

Ingredienser:

  • 300 g pasta
  • 1 kg pumpa
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 1 citron
  • 4-5 timjankvistar
  • Salt och svartpeppar
  • 200 g vaccaost

Gör så här:

  • Koka pastan.
  • Skala och kärna ur pumpan. Skär den i 2 cm stora bitar.
  • Finhacka vitlöken eller behåll de hela med skalet på.
  • Fräs pumpan i olja i en stor stekpanna i ca 15 minuter tillsammans med hela vitlöksklyftor alternativt att de hackade tillsätts 2-3 minuter mot slutet.
  • Tillsätt rivet skal av en citron och timjankvistar. Fräs ytterligare en minut.
  • Krydda med salt och svartpeppar.
  • Häll av pastan och blanda med pumpan.
  • Smula vaccaost över vid servering.
Märkt med: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.