PUMPAPASTA MED VACCAOST OCH VITLÖK
Recept av: Jeanette Johansson
4 portioner

Ingredienser:
- 300 g pasta
- 1 kg pumpa
- 3-4 vitlöksklyftor
- 2 msk vegetabilisk olja
- 1 citron
- 4-5 timjankvistar
- Salt och svartpeppar
- 200 g vaccaost
Gör så här:
- Koka pastan.
- Skala och kärna ur pumpan. Skär den i 2 cm stora bitar.
- Finhacka vitlöken eller behåll de hela med skalet på.
- Fräs pumpan i olja i en stor stekpanna i ca 15 minuter tillsammans med hela vitlöksklyftor alternativt att de hackade tillsätts 2-3 minuter mot slutet.
- Tillsätt rivet skal av en citron och timjankvistar. Fräs ytterligare en minut.
- Krydda med salt och svartpeppar.
- Häll av pastan och blanda med pumpan.
- Smula vaccaost över vid servering.
Lämna ett svar