Persiljerot – krispig & rostad
Recept:ICA.se
4 portioner
KRISPIG PERSILJEROT MED PARMESAN OCH HASSELNÖTTER
Ingredienser:
- 900 g persiljerot
- 2 msk olivolja
- 1/2 dl rostade hasselnötter
- 1/2 kruka persilja
- 1 dl nyriven parmesanost
- 1 dl panko
- 1/2 tsk salt
- 1 krm peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225˚C.
- Skala och skär persiljerötterna i kvartar på längden och blanda dem med olivoljan.
- Mixa hasselnötterna och persiljan till ett smul.
- Riv osten.
- Blanda nötmixen med ost, panko, salt och peppar.
- Blanda smulet med persiljerötterna och lägg på en plåt.
- Rosta dem mitt i ugnen ca 25 minuter tills de blir mjuka och får fin färg.
- Servera som ensamrätt eller som tillbehör till kött, fisk eller fågel.
ROSTADE BETOR OCH PERSILJERÖTTER MED SALSA VERDE
Ingredienser:
- 900 g fast potatis
- 500 g rödbetor
- 300 g persiljerötter
- 3 morötter
- 2 msk olivolja
- salt
- peppar
- 1/2 dl pumpakärnor
- 1 surdegsbaguette
Salsa verde
- 1/2 citron
- 1 vitlöksklyfta
- 1 kruka basilika
- 1/2 – 1 kruka persilja
- 1 huvudsallad
- 1 tsk dijonsenap
- 3 msk vatten
- 1 msk kapris
- 2 msk olivolja
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°C och sätt in en plåt.
- Ansa och skala rotfrukterna.
- Skär dem i bitar och blanda med olivolja, salt och peppar.
- Häll ut på den varma plåten och rosta mitt i ugnen ca 20 minuter.
- Strö på pumpakärnorna och rosta ytterligare ca 5 minuter.
Salsa verde
- Skölj och skrubba citronen i ljummet vatten.
- Skala vitlöken och riv skalet från citronen.
- Mixa sedan alla ingredienser till salsa verden.
- Späd eventuellt med mer vatten eller olivolja.
- Servera rotfrukterna med salsa verde och baguette.
Lämna ett svar