Persiljerot – krispig & rostad

Recept:ICA.se
4 portioner

KRISPIG PERSILJEROT MED PARMESAN OCH HASSELNÖTTER

Ingredienser:

  • 900 g persiljerot
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 dl rostade hasselnötter
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 dl nyriven parmesanost
  • 1 dl panko
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225˚C.
  • Skala och skär persiljerötterna i kvartar på längden och blanda dem med olivoljan.
  • Mixa hasselnötterna och persiljan till ett smul.
  • Riv osten.
  • Blanda nötmixen med ost, panko, salt och peppar.
  • Blanda smulet med persiljerötterna och lägg på en plåt.
  • Rosta dem mitt i ugnen ca 25 minuter tills de blir mjuka och får fin färg.
  • Servera som ensamrätt eller som tillbehör till kött, fisk eller fågel.

ROSTADE BETOR OCH PERSILJERÖTTER MED SALSA VERDE

Ingredienser:

  • 900 g fast potatis
  • 500 g rödbetor
  • 300 g persiljerötter
  • 3 morötter
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 1/2 dl pumpakärnor
  • 1 surdegsbaguette

Salsa verde

  • 1/2 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kruka basilika
  • 1/2 – 1 kruka persilja
  • 1 huvudsallad
  • 1 tsk dijonsenap
  • 3 msk vatten
  • 1 msk kapris
  • 2 msk olivolja

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C och sätt in en plåt.
  • Ansa och skala rotfrukterna.
  • Skär dem i bitar och blanda med olivolja, salt och peppar.
  • Häll ut på den varma plåten och rosta mitt i ugnen ca 20 minuter.
  • Strö på pumpakärnorna och rosta ytterligare ca 5 minuter.

Salsa verde

  • Skölj och skrubba citronen i ljummet vatten.
  • Skala vitlöken och riv skalet från citronen.
  • Mixa sedan alla ingredienser till salsa verden.
  • Späd eventuellt med mer vatten eller olivolja.
  • Servera rotfrukterna med salsa verde och baguette.
Märkt med: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.