Pavlovamaräng med halloncurd

Recept av: Tasteline
ca 8 portioner

INGREDIENSER:

Pavlova

  • 4 st äggvitor
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 msk maizena
  • 1 tsk äppelcidervinäger

Halloncurd

  • 250 gram hallon
  • 1 st ägg
  • 1,25 dl syltsocker
  • 25 gram smör, rumstempererat

Garnering

  • 3 dl vispgrädde
  • 300 gram färska bär

GÖR SÅ HÄR:

Pavlova

  • Sätt ugnen på 125 °C.
  • Vispa äggvitorna till ett fast skum och tillsätt hälften av sockret under vispning.
  • Tillsätt resten av sockret och vaniljsockret efter 5 minuter och vispa sedan ytterligare 5 minuter.
  • Rör ner maizena och vinäger.
  • Klicka ut pavlovan på ett bakplåtspapper och bre ut smeten.
  • Grädda i ugnen i ca 1 1/2 tim. Den ska vara seg i mitten.
  • Stäng av ugnen och låt plåten stå kvar.

Halloncurd

  • Pressa hallonen genom en finmaskig sil.
  • Vispa upp ägget och rör ner i hallonen. Häll smeten genom en finmaskig sil ner i en tjockbottnad kastrull.
  • Tillsätt syltsocker och låt sjuda under omrörning i 2–3 minuter.
  • Ta kastrullen från värmen och tillsätt smöret.
  • Sätt kastrullen i en skål med kallt vatten och vispa med en elvisp tills halloncurden svalnat av.
  • Häll upp i en väl rengjord burk och ställ i kylen för att svalna.

Garnering

  • Vispa grädden fluffig.
  • Lägg pavlovan på ett fat och klicka på grädden.
  • Skeda över halloncurd och strö över färska bär.
  • Servera.
Märkt med: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.