Mudcake med lakrits och jordbubbar

Veckans recept är en mudcake med lakrits och jordgubbar efter recept från http://mekto.se/

INGREDIENSER:

Kaka

  • 60 g bovetemjöl
  • 40 g kakao
  • 25 g majsmjöl
  • 15 g majsstärkelse
  • 10 g fiberhusk
  • 2 msk lakritsgranulat
  • 1 tsk vaniljpulver
  • Zesten från en riven apelsin
  • 80 g kokosolja
  • 60 g agavesirap
  • Det tunna i en burk med koksgrädde

Kräm

  • 200 g mörk choklad (gärna 100% kaka)
  • Det tjocka i en burk med kokosgrädde
  • 50 g koksolja

Till servering

  • 300 g färska jordgubbar
  • 4 msk chiafrön

Topping

  • Kakaopulver
  • Lakritspulver

GÖR SÅ HÄR:

  • Ställ in kokosgrädden i kylen ett par timmar innan så är det enkelt att dela den tjocka grädden från den tunna.
  • Sätt ugnen på 170 grader.
  • Blanda alla torra ingredienser.
  • Rör sedan i apelsinzesten.
  • Smält kokosoljan och häll i det tunna från en burk med kokosgrädde. Häll även i agavesirapen och låt allt blandas ihop.
  • Blanda därefter ihop alla ingredienser snabbt.
  • Klä en form med löstagbar botten (ca 23 cm i diameter) med bakplåtspapper. Tryck ut degen jämnt i formen.
  • Ställ in i mitten av ugnen i 7 minuter (smöra gärna kanterna med kokosolja så inte degen/fyllningen fastnar).
  • Ta ut och låt svalna helt.
  • Smält chokladen tillsammans med koksgrädden och rör ner koksoljan.
  • Ställ krämen kallt och precis innan den har stelnat brer du ut den över bottnen. Ställ in i kylen i ca 10 minuter.
  • Mixa jordgubbar tillsammans med chiafrön till en jämn massa. Ställ kallt i ett par timmar så det stelnar (gärna över natten).
  • Pudra kakao och lakritspulver över den rumstempererade kakan och servera med jordgubbssylt.
Märkt med: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.