Lägg in och sylta med lagerblad
Recept: Årstiderna

INLAGDA RÖDBETOR
Ingredienser:
- 4 lagerblad
- 2 dl rödvinsvinäger
- 6 dl vatten
- 4 dl socker
Gör så här:
- Koka rödbetorna i vatten (så att det täcker precis) i ca 50 minuter. Kolla med en sticka att de är mjuka.
- Låt svalna så att de går att ta i och kläm enkelt bort skalet med händerna. Handskar är ett bra tips om du inte vill bli rosa om händerna, plus att det förlänger hållbarheten hos betorna.
- Koka lagen medan du skalar.
- Lägg sedan betorna i en burk med tätslutande lock.
- Du kan skära dina betor till önskad serveringsstorlek om du vill.
- När lagen kokar, häll den i burken och stäng locket.
- Låt svalna och sätt sedan i kyl.
SYLTAD CHILI
Ingredienser:
- 2 dl olja
- atamon (konserveringsmedel)
- 1 lagerblad
- ½ dl salt
- 3 vitlöksklyftor
- 10 chili
- 5 pepparkorn
- 3 dl ättika
Gör så här:
- Alla ingredienser utom chilin blandas samman och kokas upp.
- Lägg i chilin i ett glas med hett vatten och atamon.
- Häll i ättikslagen och sätt på locket.
- Låt glasburken vila i minst 3 dagar.
- Atamon tillsammans med det varma vattnet fungerar konserverande.
Lämna ett svar