Lägg in och sylta med lagerblad

Recept: Årstiderna

INLAGDA RÖDBETOR

Ingredienser:

  • 4 lagerblad
  • 2 dl rödvinsvinäger
  • 6 dl vatten
  • 4 dl socker

Gör så här:

  • Koka rödbetorna i vatten (så att det täcker precis) i ca 50 minuter. Kolla med en sticka att de är mjuka.
  • Låt svalna så att de går att ta i och kläm enkelt bort skalet med händerna. Handskar är ett bra tips om du inte vill bli rosa om händerna, plus att det förlänger hållbarheten hos betorna.
  • Koka lagen medan du skalar.
  • Lägg sedan betorna i en burk med tätslutande lock.
  • Du kan skära dina betor till önskad serveringsstorlek om du vill.
  • När lagen kokar, häll den i burken och stäng locket.
  • Låt svalna och sätt sedan i kyl.

SYLTAD CHILI

Ingredienser:

  • 2 dl olja
  • atamon (konserveringsmedel)
  • 1 lagerblad
  • ½ dl salt
  • 3 vitlöksklyftor
  • 10 chili
  • 5 pepparkorn
  • 3 dl ättika

Gör så här:

  • Alla ingredienser utom chilin blandas samman och kokas upp.
  • Lägg i chilin i ett glas med hett vatten och atamon.
  • Häll i ättikslagen och sätt på locket.
  • Låt glasburken vila i minst 3 dagar.
  • Atamon tillsammans med det varma vattnet fungerar konserverande.
Märkt med: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.