Kikärtsmaränger med Nice-Cream med hallon
I butiken erbjuder vi ”Veckans favoriter” som är ett recept anpassat till säsongens varor. Du hittar givetvis alla ingredienser i receptet i vår butik.

Kikärtsmaränger
ca 80 små
INGREDIENSER:
- 1 1/2 dl spad från kikärter
- 1/2 tsk färskpressad citronjuice
- 1/2 tsk vaniljsocker
- 1 1/2 dl strösocker
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 100°C.
- Häll kikärtsspad, citronjuice och vaniljsocker i en bunke.
- Vispa till ett skum med elvisp.
- Tillsätt socker, lite i taget under fortsatt vispning. Vispa till en fast maräng.
- Klicka eller spritsa små maränger på en bakpappersklädd plåt.
- Ställ in plåten i mitten av ugnen ca 1 ½ timme.
- Stäng av värmen. Låt stå ytterligare 2 timmar på eftervärme.
- Förvara marängerna torrt.
Nice-Cream med hallon
4 portioner
INGREDIENSER:
- 250 g frysta hallon
- 2 bananer, skivade och frysta i minst 1 timme
- 1 dl kokosmjölk
- 2-3 msk matyoghurt eller grekisk yoghurt
- 1 tsk flytande honung
GÖR SÅ HÄR:
- Mixa hallon och bananskivor.
- Tillsätt kokosmjölken, yoghurten och honungen.
SERVERING
- Lägg upp glassen i portionsskålar.
- Garnera med kikärtsmaränger.
Lämna ett svar