Inlagda päron

Recept:Mitt Kök

Ingredienser:

  • 1 kg små fasta päron ( Cirka 10-12 päron )
  • 1 vaniljstång
  • 2 bitar torkad ingefära
  • 1 liter vatten
  • 750 g socker
  • 1 citron

Gör så här:

  • Tappa upp vatten i en skål, pressa i citron.
  • Skala päronen men behåll skaftet.
  • Lägg de skalade päronen i citronvattnet, så blir de inte missfärgade.
  • Koka under tiden upp vatten och socker, rör tills sockret lösts upp.
  • Snitta vaniljstången och tillsätt den samt ingefäran.
  • Lägg päronen i den varma lagen och koka försiktigt cirka 10-20 minuter.
  • Känn med en potatissticka, ta av från spisen, när det fortfarande är lite motstånd kvar. Päronen mjuknar ytterligare något på eftervärmen.
  • Förvara päronen i en ren glasburk med sockerlag. Enklast är att plocka upp dem med en plastpincett.
  • Häll sockerlag i botten på glasburken först, så päronen landar mjukt och inte går sönder.
  • Förvaras svalt, när de har kallnat.
  • Servera gärna med glass, grädde eller lite sötad turkisk yoghurt.
Märkt med: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.