Inlagda päron
Recept:Mitt Kök

Ingredienser:
- 1 kg små fasta päron ( Cirka 10-12 päron )
- 1 vaniljstång
- 2 bitar torkad ingefära
- 1 liter vatten
- 750 g socker
- 1 citron
Gör så här:
- Tappa upp vatten i en skål, pressa i citron.
- Skala päronen men behåll skaftet.
- Lägg de skalade päronen i citronvattnet, så blir de inte missfärgade.
- Koka under tiden upp vatten och socker, rör tills sockret lösts upp.
- Snitta vaniljstången och tillsätt den samt ingefäran.
- Lägg päronen i den varma lagen och koka försiktigt cirka 10-20 minuter.
- Känn med en potatissticka, ta av från spisen, när det fortfarande är lite motstånd kvar. Päronen mjuknar ytterligare något på eftervärmen.
- Förvara päronen i en ren glasburk med sockerlag. Enklast är att plocka upp dem med en plastpincett.
- Häll sockerlag i botten på glasburken först, så päronen landar mjukt och inte går sönder.
- Förvaras svalt, när de har kallnat.
- Servera gärna med glass, grädde eller lite sötad turkisk yoghurt.
Lämna ett svar