Hannas veganska frukt & nötkaka

Hannas veganska frukt & nötkaka

Recept: Hanna Bergström, Nya sorters julkakor
Ca 30 bitar

INGREDIENSER:

  • 60 g dadlar, urkärnade
  • 100 g glögg
  • 60 g mandlar
  • 105 g mandelsmör
  • 50 g kokosolja
  • 1/4 tsk riven muskotnöt
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1/4 tsk salt
  • 3/4 dl kokos
  • 1/2 dl sesamfrön
  • 3 msk konjak eller mer Glögg
  • 3 1/2 dl torkad frukt, hackad
    Valfritt:
  • 2 msk syltad ingefära, hackad
  • Florsocker till dekoration

GÖR SÅ HÄR:

  • Blötlägg dadlarna i glöggen i minst två timmar eller tills dadlarna är mjuka.
  • Rosta mandeln i en torr stekpanna tills den börjar få färg och hacka sedan i bitar.
  • Lägg dadlarna med glöggen, mandelsmör, kokosolja, kryddor, salt, kokos, sesamfrön
    och konjak i en matberedare.
  • Mixa till en slät smet. Rör i den rostade mandeln, torkad frukt och eventuellt syltad ingefära.
  • Klä insidan av en brödform, 10*30 cm, eller annan form i samma storlek med bakplåtspapper.
  • Pressa ner smeten i formen och ställ i kylen för att stelna.
  • Ta ut kakan ur kylen och skär i små munsbitar.
  • Pudra med florsocker som dekoration.
Märkt med: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.