Grillad hjärtsallad med ceasardressing

Recept av: Coop / Liselotte Forslin
4 portioner

INGREDIENSER:

Sallad

  • 4 hjärtsalladshuvuden
  • olivolja
  • 150 g körsbärstomater, gärna på kvist
  • 0.5 kruka basilika
  • flingsalt och nymalen svartpeppar

Dressing

  • 1 ägg
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 sardellfiléer
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl finriven parmesanost
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:

Dressing

  • Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i ägget. Låt koka 1 minut
  • Gröp ut ägget ner i en hög mixerbunke.
  • Tillsätt vitlök, senap, sardeller, citronsaft och worcestershiresås.
  • Mixa med mixerstav. Häll ner oljan i en tunn stråle medan du mixar till en slät sås. Rör ner parmesanen.
  • Smaka av med peppar.

Sallad

  • Dela salladen på längden och pensla med olja.
  • Grilla till fin färg, 2–4 min per sida.
  • Grilla tomaterna hastigt med kvisten kvar, gärna i en grillkorg.
  • Lägg upp sallad och tomater på ett fat. Salta och peppra.
  • Ringla över lite av dressingen och garnera med basilikablad.
  • Servera resten av dressingen vid sidan om
Märkt med: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.