Heta kanderade pecannötter
Recept av: Receptcentralen
10 portioner

INGREDIENSER:
- 3 msk strösocker
- 4 msk ljus sirap
- 1 tsk salt
- några varv nymald svartpeppar
- 1-2 krm cayennepeppar
- 4 dl pecannötter
- Pecannötterna går att byta ut till valfria nötter!
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rör ihop strösocker, sirap, salt, svartpeppar och cayennepeppar i en liten kastrull.
- Låt blandningen koka ihop ett par minuter.
- Rör ner pecannötterna i kastrullen.
- Sprid ut nötterna med lite av såsen på en bakpapperstäckt plåt.
- Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Rör om med en gaffel efter halva tiden.
- Häll över nötterna på ett bakplåtspapper och separera nötterna från varandra med en kockpincett.
- Låt svalna.
Lämna ett svar