Panzanella express

Recept av: Lotta Lundgren /Coop

INGREDIENSER:

  • 600 g tomater
  • 150 g surdegsbröd, gärna gårdagens
  • 380 g vita bönor, avsköljda
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 tsk strösocker
  • 0.5 tsk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 50 g kalamataoliver
  • 125 g mozzarella (kan bytas ut mot vacca-ost)
  • 0.5 kruka basilika
  • svartpeppar och flingsalt

GÖR SÅ HÄR:

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Tärna tomaterna och lägg bitarna i ett durkslag över en skål. Vänd runt tomatbitarna försiktigt med händerna och låt tomatsaften rinna ner i skålen.
  • Skär eller riv brödet i bitar och fördela på en plåt med bakplåtspapper tillsammans med bönorna.
  • Rosta högt upp i ugnen ca 10 min på grillfunktion, vänd runt efter halva tiden.
  • Rör ihop olja, vinäger, socker, senap och vitlök med tomatsaften som runnit av från tomaterna.
  • Vänd runt tomater, bröd, bönor och oliver med dressingen.
  • Toppa med mozzarellan bruten i bitar och basilikablad. Dra ett varv med pepparkvarnen och smula över flingsalt.


Taggar: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.