Medlemsporträtt – Linda Hansson

Linda Hansson

Linda Hansson, medlem sen augusti 2019. Engagerad i Sortiment och inköpsgruppen
Yrke: Scrum Master och Software Developer

Varför är du medlem i Matkooperativet?
Jag vill arbeta för en hållbar framtid och tror att ekologisk/närodlad mat och att minska
förpackningar är ett sätt att göra detta.


Vilka leverantörer har du kontakt med?
Pepparbergs, Gunnarshög, GastroMarket (f.d. Greek Grandma), Bjärebygdens musteri (Englamust), Börslycke gård och Persiskt.se (saffran).


Vad gör att dessa leverantörer platsar i Matkooperativets sortiment?

  • Pepparberg : Har Sveriges största sortiment av ekologiska kryddor, 100% av deras sortiment är tillsatsfritt så är alltså fritt från smakförstärkare och andra tillsatser. De säljer också större förpackningar vilket gör att vi kan erbjuda våra kunder kryddor på lösvikt istället för i förpackning.
  • Gastromarket: Har ekologisk olivolja och kalamataoliver som håller hög kvalitet. Även de säljer större förpackningar som gör att vi kan erbjuda olivolja på lösvikt.
  • Gunnarshög: Härifrån köper vi in vår ekologiska rapsolja och rapsfrön som vi har både i lösvikt och på flaska. Gunnarshög gård ligger på Österlen och har lokal produktion, från frö till färdig produkt. Vi är stolta över att kunna tillhandahålla dessa närproducerade varor i butiken. Gården är dessutom självförsörjande på värme då deras värmepanna använder deras avfall (såsom halm och ogräsfrön) och rapsolja som bränsle.
  • Englamust: Englamusts äppelglögg utseddes till Sveriges bästa glögg 2019. Deras ekologiska, 3-liters bag-in-box med äpplemust är en av våra storsäljare. I och med att de bara använder svenska närodlade äpplen och har sitt säte i Båstad har produkterna inte långt från jord till bord. Deras restprodukter blir också till bröd hos ett lokalt bageri och foder till djur.
  • Börslycke gård: Från Börslycke tar vi in kolor och konserver såsom marmelader av hög kvalitet utan tillsatser. De produceras på beställning och med så mycket ekologiska ingredienser som möjligt just för oss.
  • Persiskt.se : Saffranet odlas under ekologiska förhållanden och är hela pistiller för bästa kvalitet och arom.

    Hur har ditt engagemang i Matkooperativet påverkat ditt sätt att leva?
    Jag har blivit mer informerad om mat och tillsatser i livsmedel och också få provat på att äta mer vegetariskt under de sortimentsmiddagar vi hann ha innan Covid-19 satte stopp för inspirerande och trevliga sociala aktiviteter i grupp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.