Kikärtsmaränger med Nice-Cream med hallon

I butiken erbjuder vi ”Veckans favoriter” som är ett recept anpassat till säsongens varor. Du hittar givetvis alla ingredienser i receptet i vår butik.

Kikärtsmaränger
ca 80 små

INGREDIENSER:

  • 1 1/2 dl spad från kikärter
  • 1/2 tsk färskpressad citronjuice
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl strösocker

GÖR SÅ HÄR:

  • Sätt ugnen på 100°C.
  • Häll kikärtsspad, citronjuice och vaniljsocker i en bunke.
  • Vispa till ett skum med elvisp.
  • Tillsätt socker, lite i taget under fortsatt vispning. Vispa till en fast maräng.
  • Klicka eller spritsa små maränger på en bakpappersklädd plåt.
  • Ställ in plåten i mitten av ugnen ca 1 ½ timme.
  • Stäng av värmen. Låt stå ytterligare 2 timmar på eftervärme.
  • Förvara marängerna torrt.

Nice-Cream med hallon
4 portioner

INGREDIENSER:

  • 250 g frysta hallon
  • 2 bananer, skivade och frysta i minst 1 timme
  • 1 dl kokosmjölk
  • 2-3 msk matyoghurt eller grekisk yoghurt
  • 1 tsk flytande honung

GÖR SÅ HÄR:

  • Mixa hallon och bananskivor.
  • Tillsätt kokosmjölken, yoghurten och honungen.

SERVERING

  • Lägg upp glassen i portionsskålar.
  • Garnera med kikärtsmaränger.
Taggar: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.