Giselas fruktiga sallad med nakenhavre
Recept av: Warbro Kvarn
I butiken erbjuder vi ”Veckans favoriter” som är ett recept anpassat till säsongens varor. Du hittar givetvis alla ingredienser i receptet i vår butik.

INGREDIENSER
- 4 dl hela kärnor av dinkel, emmer, nakenhavre eller naketkorn från Warbro Kvarn
- 1,5 liter vatten för blötläggningen, eller 8 dl vatten för kokningen
- Flytande honung
- Malen kanel eller kardemumma
- Färsk frukt eller bär efter smak, fantasi och årstid. Ta exempelvis citrusfrukter, äpple, vindruvor, päron, apelsin eller hallon
GÖR SÅ HÄR:
- Skölj spannmålskärnorna i rikligt med vatten.
- Låt dem ligga i blöt över natten och koka sedan på svag värme. Nakenhavre i ca 10 min, dinkel och emmer i 20 min och naket korn i 30 minuter eller tills kärnorna känns lagom mjuka. (Du kan också koka utan blötläggning i 20, 30 resp 40 minuter.)
- Häll bort ev överskottsvatten och blanda ner frukt och bär och smaksätt med flytande honung och lite kanel eller kardemumma.
- De kokta kärnorna håller cirka en vecka i kylen och kan även frysas.
TIPS!
Detta är en god och nyttig sallad som passar till såväl frukost, lättlunch, mellanmål och som kvällsvard.
Lämna ett svar