Giselas fruktiga sallad med nakenhavre

Recept av: Warbro Kvarn

I butiken erbjuder vi ”Veckans favoriter” som är ett recept anpassat till säsongens varor. Du hittar givetvis alla ingredienser i receptet i vår butik.

INGREDIENSER

  • 4 dl hela kärnor av dinkel, emmer, nakenhavre eller naketkorn från Warbro Kvarn
  • 1,5 liter vatten för blötläggningen, eller 8 dl vatten för kokningen
  • Flytande honung
  • Malen kanel eller kardemumma
  • Färsk frukt eller bär efter smak, fantasi och årstid. Ta exempelvis citrusfrukter, äpple, vindruvor, päron, apelsin eller hallon

GÖR SÅ HÄR:

  • Skölj spannmålskärnorna i rikligt med vatten.
  • Låt dem ligga i blöt över natten och koka sedan på svag värme. Nakenhavre i ca 10 min, dinkel och emmer i 20 min och naket korn i 30 minuter eller tills kärnorna känns lagom mjuka. (Du kan också koka utan blötläggning i 20, 30 resp 40 minuter.)
  • Häll bort ev överskottsvatten och blanda ner frukt och bär och smaksätt med flytande honung och lite kanel eller kardemumma.
  • De kokta kärnorna håller cirka en vecka i kylen och kan även frysas.

TIPS!

Detta är en god och nyttig sallad som passar till såväl frukost, lättlunch, mellanmål och som kvällsvard.

Här kan du ladda ned receptet som PDF

Märkt med: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.