Couscousbowl med smakrika groddar

I butiken erbjuder vi ”Veckans favoriter” som är ett recept anpassat till säsongens varor. Du hittar givetvis alla ingredienser i receptet i vår butik.

Fyra portioner
Tid ca en halvtimme


INGREDIENSER

  • 3 dl couscous
  • Tamaristekt svartkål
  • Ca 500 gram färsk grönkål eller svartkål
  • 2–3 msk kokosolja
  • 1 msk tamari eller soja
  • Kokosrostade kikärtor
  • 2 fp kikärtor
  • 3 msk kokosmjöl
  • 2 tsk kokosolja
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 msk paprikapulver
  • Svartpeppar
  • Ev. salt om du använder osaltade kikärtor
  • 3 dl färdiggroddade valfria smakrika groddar
  • 4 msk hackade gojibär
  • 4 msk solrosfrö (gärna rostade)

GÖR SÅ HÄR

  • Tillaga couscous enligt anvisningen på förpackningen.
  • Skölj kikärterna och låt rinna av i ett durkslag.
  • Bada dem med smält kokosolja, kokosmjöl och kryddor.
  • Lägg kikärtsblandningen i en ugnsfast form och rosta i ugnen på 225 grader i ca 15–25 minuter. Skaka runt några gånger under tiden och håll koll så att de inte bränns.
  • Skölj svart-eller grönkålen och riv den i bitar. Hetta upp en stekpanna eller gryta med kokosolja. Fräs chilin och svartpeppar någon minut innan du lägger i svartkålen och tamari.
  • Lägg på locket och låt kålen sjunka ihop något, rör sedan om och fräst några minuter. Häll eventuellt i en skvätt vatten och låt koka in.
  • Lägg couscous, kikärtor och svartkål i en skål. Toppa med groddar, gojibär och solrosfrön.
Taggar: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.