Couscousbowl med smakrika groddar
I butiken erbjuder vi ”Veckans favoriter” som är ett recept anpassat till säsongens varor. Du hittar givetvis alla ingredienser i receptet i vår butik.

Fyra portioner
Tid ca en halvtimme
INGREDIENSER
- 3 dl couscous
- Tamaristekt svartkål
- Ca 500 gram färsk grönkål eller svartkål
- 2–3 msk kokosolja
- 1 msk tamari eller soja
- Kokosrostade kikärtor
- 2 fp kikärtor
- 3 msk kokosmjöl
- 2 tsk kokosolja
- 2 tsk spiskummin
- 2 msk paprikapulver
- Svartpeppar
- Ev. salt om du använder osaltade kikärtor
- 3 dl färdiggroddade valfria smakrika groddar
- 4 msk hackade gojibär
- 4 msk solrosfrö (gärna rostade)
GÖR SÅ HÄR
- Tillaga couscous enligt anvisningen på förpackningen.
- Skölj kikärterna och låt rinna av i ett durkslag.
- Bada dem med smält kokosolja, kokosmjöl och kryddor.
- Lägg kikärtsblandningen i en ugnsfast form och rosta i ugnen på 225 grader i ca 15–25 minuter. Skaka runt några gånger under tiden och håll koll så att de inte bränns.
- Skölj svart-eller grönkålen och riv den i bitar. Hetta upp en stekpanna eller gryta med kokosolja. Fräs chilin och svartpeppar någon minut innan du lägger i svartkålen och tamari.
- Lägg på locket och låt kålen sjunka ihop något, rör sedan om och fräst några minuter. Häll eventuellt i en skvätt vatten och låt koka in.
- Lägg couscous, kikärtor och svartkål i en skål. Toppa med groddar, gojibär och solrosfrön.
Lämna ett svar