Rädda Matkooperativet

Rädda ditt lokala Matkooperativ

Till alla helsingborgare, 

För tre år sedan bad vi om hjälp. Hjälp att drömma om en hållbar framtid.  Hjälp att göra lokal mat tillgänglig för alla Helsingborgare.  Hjälp att starta ett matkooperativ. 

Nu behöver vi din hjälp igen. Och den här gången är det mer kritiskt än någonsin förr. 

Vi har skapat en unik mataffär i Helsingborg, en marknadsplats för lokala producenter och en mötesplats för Helsingborgare. Men vår verksamhet står inte så stadigt som vi behöver, utan bärs upp av en liten samling eldsjälar som jobbar för hållbarhet på ett sätt som inte är hållbart. Det är många helsingborgare som stöttar det vi gör, men nu behöver vi mer än bara goda ord och god vilja. 

Vi behöver din tid. Vi behöver ditt engagemang. Vi behöver personer som kan bemanna vår butik. 

Matkooperativet Helsingborg är unikt i sitt slag. Ingen annan driver en mataffär i vår storlek helt ideellt och med värdegrund som ledstjärna. Vi drivs av att demokratisera tillgången till bra mat och sälja den hållbaraste mat som går att få tag på, för oss, producenterna  och planeten. Många har sagt att det inte är möjligt, för konsumenter att ta makten och själva distribuera livsmedel på det sätt vi gör, men vi har bevisat att de har fel. 

Det är upp till oss att idag välja vilken framtid vi vill ha imorgon, och vi som kämpar för Matkooperativet tror på en bättre framtid och att vägen dit är en vi bygger själva. Detta handlar inte bara om en mataffärs överlevnad, utan om allas vår överlevnad. Därför ber vi dig nu om en enda sak. Investera lite av din tid för att hålla Matkooperativets dörrar öppna och schysst mat tillgänglig i city. Vår verksamhet drivs helt ideellt och bara några timmar är guld värda för oss.

Du behövs om Matkooperativet ska överleva. Tillsammans gör vi skillnad.

Material att dela i sociala medier!

Sagt om Matkooperativet i sociala medier och andra kanaler: