Om Matkooperativet

Vår vision

Vi vill göra hållbar mat tillgänglig för alla Helsingborgare.

Vår idé

Vi är en hållbar, medlemsägd mataffär med fokus på lokalproducerade varor. Vi har ett komplett sortiment som varje Helsingborgare litar på.


  • Vi gör hållbar, lokalproducerad och rättvis mat så tillgänglig och billig som möjligt.
  • Vi vill ha ett fullvärdigt sortiment, men framförallt, ett sortiment som går att lita på.
  • Vi ställer hårda krav på att allt vi säljer är hållbart producerat, från jord till bord. Vår planet förtjänar att bli behandlad på bästa möjliga sätt, och vi måste ta hand om den.
  • Vi fokuserar på mat som är producerad nära oss. På så vis kan vi stötta lokala bönder och bidra till regionens välfärd.
  • Vi bryr oss om hela kedjan, och vill finnas som en bro mellan dig och den fantastiska mat som tillverkas i vår region.
  • Vi vill göra världen lite bättre. Vår dröm är en hållbar, medlemsägd mataffär som fokuserar på lokalproducerade varor.

Vi öppnade butiken i maj 2017 och vi behöver alltid fler engagerade personer som du som vill ge av kunskap och engagemang för att se till att vi når ända fram. Det finns många sätt att engagera dig, både stora och små, och du kan läsa mer under Engagera dig eller via vår Facebookgrupp.

Världen håller på att förändras. Tillsammans kan vi se till att den ändras till det bättre. Häng med du också och skapa ett nytt, hållbart sätt att handla, på Matkooperativet Helsingborg.


Matkooperativets organisationsstruktur