Recept: Ekolådan4 portioner LJUMMEN SALLAD MED KÅLRABBI OCH CASHEWNÖTTER Ingredienser: 2 msk olivolja 1 kålrabbi, tunt skivad 1/2 gul lök, tunt skivad 1/2 dl fint tärnat äpple 1 dl cashewnötter 1/2 huvud romansallat, grovt skuret 1 msk rödvinsvinäger salt och …

Recept med kålrabbi Läs mer »

Recept: Köket.se / Mitt Kök4 portioner Krämig pasta med färska bönor Ingredienser 4 port pasta (t ex strotzaprezzi) 1 gul lök 2 klyftor vitlök 150 g färska haricots verts 1 tsk torkad oreagno 5 dl grädde (valfri fetthalt) 2 ägg …

Recept med brytböna Läs mer »

Recept: Arla.se / Topphälsa4 portioner RÖDBETOR PÅ SPETT MED ROSMARINSÅS INGREDIENSER 4 stora rödbetor 2 tsk olivolja 1 msk strimlad bladpersilja 1 msk hackad färsk gräslök Rosmarinsås 2 dl gräddfil 1 msk riven färsk ingefära ½ tsk hackad färsk rosmarin …

Recept med rödbeta Läs mer »

Recept: Årstiderna INLAGDA RÖDBETOR Ingredienser: 4 lagerblad 2 dl rödvinsvinäger 6 dl vatten 4 dl socker Gör så här: Koka rödbetorna i vatten (så att det täcker precis) i ca 50 minuter. Kolla med en sticka att de är mjuka. …

Lägg in och sylta med lagerblad Läs mer »

Kollinge Torpargård startades av  Klara Mörk, Victor Gerdau och Britta Nylinder 2015. Gården ligger i nordvästra Skåne, strax utanför Ekeby,  här finns 9 hektar KRAV-certifierad odlingsmark och en gårdsbutik som är öppen tors-fre 13-18.  Besöksadress: Kollinge Torpargård, 2277 Kollinge, 260 23 Kågeröd. Kollinge …

Kollinge torpargård – De värnar om vår jord Läs mer »

Recept: Hanna Bergström, Nya sorters julkakorCa 30 bitar INGREDIENSER: 60 g dadlar, urkärnade 100 g glögg 60 g mandlar 105 g mandelsmör 50 g kokosolja 1/4 tsk riven muskotnöt 2 tsk kanel 1 tsk malen ingefära 1/4 tsk salt 3/4 …

Hannas veganska frukt & nötkaka Läs mer »

Recept: Coop samt Elle Mat & Vin 5/08 INGREDIENSER – SENAP: 52 g gult senapsfrö 26 g brunt senapsfrö 1.5 dl vatten 2 msk senapspulver 2 msk socker 2 msk vitvinsvinäger 0.5 dl solrosolja eller annan neutral olja Förslag på …

Senap & indisk mangochutney med senapsfrö Läs mer »

Macy Osman Aktiv medlem sen i Juni 2019. Engagerad i Butiken Yrke? Jag har precis tagit magisterexamen i Service Management – logistik, så nu letar jag efter ett jobb. Varför är du medlem ? Jag gillar kooperativets gemenskap och konceptet. …

Medlemsporträtt – Macy Osman Läs mer »

Recept & tips av: DineLiten sats. Receptet går enkelt att dubbla och flerdubbla. INGREDIENSER, GRUNDRECEPT: 1 mellanstor Zucchini 1 morot 1 vitlöksklyfta 1 matsked Rosa salt (kosher) TIPS PÅ SMAK! Dill, stjärnanis, kummin eller någon annan krydda som du gillar. …

Grundrecept – snabbfermentering Läs mer »

Recept av: Buffé nr 2/20134 portioner INGREDIENSER: Mandel- och ärtchutney 2 dl sötmandel (gärna skållad och skalad) 200 g frysta gröna ärter 1 msk färskriven ingefära 1 msk färskpressad citronjuice 1 tsk malen koriander 1 tsk örtsalt 1 krm peppar …

Rödbetsgryta med mandel- och ärtchutney Läs mer »