Medlemsporträtt – Oscar Svensson

Oskar Svensson

Aktiv medlem sedan februari 2018

Oskar är engagerad i Butiksgruppen och studerar beteendevetenskap

Varför är du medlem?

Jag är medlem eftersom jag gillar tanken att vi som medlemmar driver verksamheten efter ett hållbarhetstänk. Jag tror att närproducerat och lösvikt utan onödiga plastförpackningar är framtiden och det känns logiskt för mig att vara med och vara en del av att skapa denna framtid.

Vad har det inneburit för dig ?

Mitt engagemang har inneburit att jag, i centrala Helsingborg, har en komplett butik fylld av ekologiska varor där en stor del är närproducerat.
Men det innebär också möten och nya vänskaper med härliga människor, i en miljö med högt i tak, där perspektiv och kunskaper delas och diskuteras.

Hur har ditt engagemang i kooperativet förändrat ditt sätt att leva ?

Den största förändringen syns nog i källsorteringen: matsvinnet är nästan obefintligt på grund av lösviktsystemet och återanvändbara påsar och kärl minimerar plastförbrukningen. Det finns en stor kunskapsbas inom kooperativet med tips och tricks om hur man kan leva klimatsmart.

Hur har Matkooperativet påverkat ditt sätt att äta?

Matkooperativet har främst underlättat för mig att äta ekologiskt efter säsong. Jag har även tillgång till lokala lyxiga matprodukter som är svåra att hitta någon annanstans vilket har lett till ny glädje i köket.

Tidigare medlemsporträtt:
Lars-Åke Aronsson
Martin Almroth
Malin Stensson
Jessica Viktorsson
Anna Eklund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.