Medlemsporträtt – Malin Stensson

Malin Stensson

Aktiv medlem sedan april 2017

Malin är sammankallande i event- och marknadsgruppen och jobbar som miljökonsult med fokus på naturmiljö och ekologi

Varför är du medlem?

Jag vill att det sa vara lätt att handla hållbart producerad mat, därför vill jag vara med och bidra till att Matkooperativet finns. I Sverige har vi gott om kunskap och intresse för miljöfrågor men ändå har vi ett av världens största ekologiska fotavtryck. Matkooperativet bidrar med något väldigt viktigt genom att underlätta för helsingborgare att utnyttja sin konsumentmakt!

Vad har det inneburit för dig?

Jag har blivit mer motiverad till att själv göra omställningen mot en mer hållbar livsstil genom att träffa så många duktiga och intresserade människor. Jag har även utvecklats som person genom att jag tagit mig an uppgifter som jag inte vanligtvis skulle jobba med.

Hur har ditt engagemang i Matkooperativet förändrat ditt sätt att leva?

Jag handlar mindre och oftare istället för mycket och sällan. Jag har även lärt mig att planera min matlagning efter vad som finns i butiken istället för att planera inköpen efter vad jag vill laga.

Hur har Matkooperativet påverkat ditt sätt att äta?

Framförallt äter jag mer säsongsbaserat än tidigare, något som jag tidigare tyckte var krångligt. Inte lätt att hålla koll på vad som är i säsong i grönsaksdisken hos de stora matvarukedjorna!

 

Tidigare porträtt:

Jessica Viktorsson
Anna Eklund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.