Medlemsporträtt – Jessica Viktorsson

Jessica Viktorsson

Aktiv medlem sedan november 2018

Aktiv medlem betyder att Jessica jobbar ideellt i butiken på Möllegränden 4A.
Hon är projektkoordinator till yrket och engagerad i omställningsfrågor, framför intresserad av mat och inre omställning.

Varför är jag medlem ?

För att stötta lokala initiativ som detta som ser till både den miljömässiga, sociala och ekonomiska hållbarheten
och bidrar till verklig lokal hållbarhet och resiliens, d.v.s. att göra oss mindre beroende av omvärlden och öka den lokala gemenskapen och dra nytta av och värna om den kompetens och de resurser vi faktiskt har här i vårt närområde. Jag ser Matkooperativet som ett bra och viktigt exempel på den omställning som behövs för att hantera de utmaningar vi står inför. På ett personligare plan är jag också aktiv medlem för att det är ett trevligt sätt att engagera sig och känna att jag gör nytta.

Vad har det inneburit för mig ?

Att jag fått ett bra sammanhang som jag känner är meningsfullt både för mig och andra och i ett större perspektiv även för samhället. Det har gett mig en plats dit jag kan gå och känna gemenskap, träffa likasinnade och knyta nya värdefulla kontakter. Att jag är aktiv medlem innebär att jag med medlemsrabatten kan köpa medvetet utvalda produkter till rättvisa och bra priser.

Hur har mitt engagemang i kooperativet förändrat mitt sätt att leva?

Det har inspirerat mig till att engagera/aktivera mig mer och att knyta meningsfulla kontakter och spinna vidare på omställningsidéer som kan göra skillnad. Det har fått mig att känna hopp och ännu mer möjlighet för förändring!

Hur har Matkooperativet påverkat mitt sätt att äta?

Det har gjort det enklare och mer tillgängligt för mig att äta framför allt svenskproducerade och ekologiska baljväxter som jag inte haft tillgång till förut, vilket är något jag har önskat och därför är väldigt tacksam för. Det har också öppnat mina ögon för flera lokala produkter som jag inte visste om sedan innan.

Tidigare porträtt:
Anna Eklund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.