Medlemsporträtt – Anna Eklund

Anna Eklund

Aktiv medlem sen starten.

Aktiv medlem betyder att Anna jobbar ideellt för Matkooperativet.
Hon är agronom till yrket och engagerad i Sortiment & Inköpsgruppen.

Varför är jag medlem ?

Jag vill kunna handla ekologiskt från småskaliga odlare i vår region. Att bygga ”resiliens”, är viktigt för mig. Dvs stärka vårt samhälles motståndskraft mot plötsliga förändringar (klimatförändringar eller annat). Genom att bygga starka band både med producenter i vår region samt med personer med andra kunskaper än jag själv besitter, känner jag mig lugnare i en allt mer osäker samtid. En annan viktig orsak till att jag är med i just Matkooperativet är att jag vill vara med och skapa en lärande gemenskap där vi konsumenter hjälps åt att ändra vanor – så att vi belastar vår planet mindre. Just en sån gemenskap tycker jag att Matkooperativet är.

Vad har det inneburit för mig ?

Jag har nästan slutat handla i de ”vanliga” matkedjorna som har ett, för mig, ett överdrivet stort utbud av onödiga varor från företag jag inte alls vill sponsra med mina pengar.

Hur har mitt engagemang i kooperativet förändrat mitt sätt att leva ?

Jag handlar nog mat mer sällan nu, cyklar och handlar och är mycket oftare nere i centrum av Helsingborg. Jag har fått ett större personligt socialt nätverk i stan sedan jag blev medlem Matkooperativet.

Hur har Matkooperativet påverkat mitt sätt att äta?

Jag äter mycket bättre mat, mer grönsaker än jag gjorde tidigare. Grönsakerna som odlas ekologiskt och lokalt smakar godare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.