Sproutly

Bakom Sproutly står groddföretaget Munkagrodden, ett familjeföretag som har odlat och levererat groddar sedan 1992 och är idag Sveriges största groddodlare. Efter nästan 30 år inom branschen tog Sproutly form som ett varumärke i företaget Munkagrodden. 21 årige sonen Jonas fick en ledande roll som vd och ansikte utåt. Jonas har sedan start haft som mål att skapa en plattform för grodd- och skottodling där vi samlar både kunskap och inspiration, men även integrerande människor. Vi vill vara med hemmaodlaren från början till slut, från köp av produkter till att svara på de frågor som uppstår under processen. Genom mailkontakt, facebookgruppen ”Hemmaodling av groddar och skott” och instagram gör vi detta möjligt! 

Folkhälsa och klimatet är två ledstjärnor som riktar oss mot de visioner och mål vi har med Sproutly. Vi letar konstant efter nya produkter med ett lägre CO2 utsläpp än marknadens befintliga. Vår svenska skånemix och odlingsburkar tillverkade i Danmark och Sverige är några av de resultat vi stolt visar upp. 

Produkter hos Matkoopertivet
Vi varierar sortimentet. Frön som är bakterietestade, grobarhetstestade med stor del ekologiskt, i viss mån svenskt ex.vis Skånemix. Du kan både köpa groddbox och frön hos oss för att komma igång med hemmaodling!

Leverantör hos oss sen november 2018