Skånemöllan

Skåne-möllans ligger utanför Landskrona, i den lilla orten Tågarp.

Produkter hos Matkooperativet: flera olika sorters mjöl.

Leverantören står för: Deras koncept är att producera mjöl på ett så naturvänligt sätt som möjligt samtidigt som de ställer hårda krav på mjölets bakförmåga och kvalitet.
Hela produktionen, från att spannmålen sås och till färdigt mjöl är ekologisk och alla är anslutna till Krav. Lika viktigt som den ekologiska biten är att allt är lokalproducerat. De tror på korta transporter mellan odlaren och konsumenten. De stämplar varje mjölpåse med odlarens namn så att du som kund kan härleda ursprunget.

Leverantör hos Matkooperativet sedan: 2017-05-20


Om Skånemöllan

Sedan starten 1971 erbjuder Skåne-möllan mjöl med mycket goda bakegenskaper samt utvecklar skräddarsydda produkter. Engagemang, småskalighet och lyhördhet gör oss till ett intressant alternativ till de större mjölleverantörerna.

Skåne-möllans nisch är TTT-produkter. Produkterna är värmebehandlade och har en rad olika egenskaper. De är certifierade enligt standarden för BRC sedan 2004 och sedan 2008 är Skåne-möllan certifierade för att producera ekologiska mjöler och sedan 2017 även för KRAV. Certifieringsorganet är Prosanitas.

Genom att kvarnen ligger omgiven av vetefält följer de bondens produktion på nära håll. De försöker alltid i första hand att ha ekologiska kontraktsodlingar från närområdet.

Att producera ekologiskt ställer stora krav på att kunna särskilja ekologiskt odlad spannmål från det konventionella. Därför är Skåne-möllan en bra anläggning, de är flexibla i sitt sätt att producera samt gillar att skräddarsy produkter åt sina kunder.

Vi vill i vår framställning av ekologiska mjöler bygga vidare på den naturnära och ekologiska idén.

För att garantera kvaliteten arbetar Skåne-möllan med kontraktsodlare som odlar efter våra önskemål.

Besök Skånemöllans hemsida här »