Sackeus

Sackeus är en livsmedelsgrossist med Sveriges bredaste sortiment av Fairtrade-certifierade produkter.

Produkter hos Matkooperativet: Te och kaffe av varumärket eguale®.

Leverantören står för: Frihet, respekt och rättvisa i produktion och handel med de varor som av naturliga skäl inte finns i vår närhet. Ekologiskt och fair trade certifierat.

Leverantör hos Matkooperativet sedan: 2017-05-20


Om Sackeus

Sackeus startade 1976, och redan då var syftet att etablera handel med små producenter i utvecklingsländer, för att stimulera utveckling och bekämpa fattigdom i drabbade områden. Idag har bolaget utvecklats till en heltäckande kvalitetsleverantör med fullt fokus på fair trade, kvalitet och god smak.
Sackeus grundades 1976 av Diakonia (dåvarande Frikyrkan Hjälper) och blev ett aktiebolag 1986 genom samarbete med Svenska Kyrkans Mission och Lutherhjälpen. Redan från starten var idén att genom handel med små producenter sträva efter att förbättra levnadsvillkoren för människor i tredje världen.
Idag är Sackeus en väl etablerad livsmedelsgrossist och säljer fair trade produkter under en rad olika varumärken till restauranger, caféer, dagligvaruhandel, specialbutiker och direkt till konsument. Sedan 2001 ägs Sackeus AB av Bergman & Bergstrands Kafferosteri och det mexikanska kaffeodlarkooperativet UCIRI, som är företagets huvudleverantör av råkaffe.
Svenska konsumenter blir allt mer medvetna om möjligheten att använda sin egen konsumtion för att bekämpa fattigdom. Samtidigt finns det enormt mycket kvar att göra, kampen mot fattigdomen, och för mer ansvarsfull konsumtion, går vidare. Tillsammans kan vi förändra världen!

Besök Sackeus hemsida här »