Per i Viken

Per i Vikens historia startade redan 1926 och drivs idag av Claes Persson. Hans lokala charkuterifabrik i Höganäs tillför produkter av högsta kvalitet av enbart svenskt kött och med skånska traditionella recept som bas.

Produkter hos Matkooperativet: Salami och charkprodukter.

Leverantören står för: Lokalt baserat charkföretag som gör charkprodukter på skånskt kött från slakteri i Åstorp och Kristianstad. Utvalt sortiment består bland annat av den E-nummerfria salamin då det idag nästan är omöjligt att få tag på charkprodukter utan nitrit (E 250 och E 251).

Leverantör hos Matkooperativet sedan: 2017-05-20


Om Per i Viken

Historien om Per i Viken Chark började redan 1926. Då öppnade Pers mamma en kött- och mjölkaffär med egen tillverkning i liten skala i det idylliska gamla fiskeläget Viken i nordvästra Skåne.
1945 övertogs affären av Per Edvinsson under namnet Ellen Perssons Eftr och det var han som 1955 lät bygga Per i Vikens första tillverkningslokal, då under namnet Per i Viken. När det välrenommerade företaget blev till salu 1988 övertog Claes Persson och hans föräldrar verksamheten.
I tolv år arbetade Claes med tillverkning samtidigt som han utbildade sig och år 2000 övertog han charktillverkningen och startade Per i Viken Chark. Det blev en lyckosam start. Vid Chark-SM 2001 tog Per i Viken hem två guldmedaljer, en silvermedalj och en bronsmedalj med fyra egna produkter.
Sommaren 2002 flyttade man till egna nya lokaler i Höganäs där verksamheten bedrivs idag.
I sortiment är det fokus på kvalitet och att leverera det där lilla extra. Målet med produkterna är att tillgodose alla åldrar och hålla en jämn och fin kvalitet. Att tillverka allt med högsta kvalitet av svenskt kött tillsammans med kunnig personal gör att man inte kan få bättre produkter!

Besök Per i Vikens hemsida här »