Natessen

Natessen är stolta över nära samarbeten med leverantörer, från biodlare i Sverige till kakaobönder i Peru. De förser oss inte bara med produkter och kunskap men har ofta en fantastisk historia att berätta! Endast genom direkt handel med bönder och kooperativ är det möjligt att säkerhetsställa kvalitet, spårbarhet och anständiga villkor. Minskade handelsled leder även till mindre frakter som i sin tur begränsar miljöpåverkan.

Produkter hos Matkooperativet: Nötter och frön

Leverantören står för: Natessens erbjuder ekologiska råvaror direkt från bönder och kooperativ till alla som vill äta och leva hälsosamt. Vägen till ett hälsosamt liv är genom vad vi äter

Leverantör hos Matkooperativet sedan: 2017-05-20


Om Natessen

Bolaget ägs och drivs av barndomsvännerna Petter Strömsnes och Stefan Lundin som
träffades redan 1975 på lekplatsen i Fiskebäck. Miljö och hälsosamt leverne var definitivt
ingen prioritering i dessa herrars liv utan fokus låg istället på resor, god mat och att göra
karriär. Väl vuxna, och efter mycket arbete, blev Petter controller på ett stort internationellt

industriföretag och Stefan ägde och drev en belysnings- och elektronikfabrik i Kina.
Lönsamhet var gud och alla andra värden sekundära…

Efter många år av lönsamhetsjakt, hög stress och för lite fritid sammanstrålade vännerna igen i Peru år 2006. På en bergstopp i Anderna, efter av en slump ha besökt en kakaotillverkare, beslöt vännerna att ändra sina liv. Vinst är kul men det fanns andra värden i livet som var mycket viktigare! De beslöt sig för att använda sina kunskaper om att driva bolag men istället göra det inom en bransch som verkligen var bra för miljön, leverantörerna och kunderna! Det finns inte många sådana branscher men naturlig ekologisk hälsokost är en sådan! Natessen är resultatet av denna livsändring!

Certifierade för EU-krav och KRAV

 

 

Besök Natessens hemsida här »