Lillgårdens Bi och Trädgård

I Skånes mellanbygd ligger Lillgårdens Bi och Trädgård med i dagsläget ca 90 bisamhällen som är utplacerade på olika ställen runt om Maglasäte och Höör.

Produkter hos Matkooperativet: Honung

Leverantören står för:  Producerar honung, grönsaker, frukt och bär som odlas ekologiskt, med varsamma metoder i samspel med naturen. Hela tänket i företaget ska vara miljömedvetet och målsättningen är att vi i alla beslut tänka miljö och hållbarhet.

Leverantör hos Matkooperativet sedan: 2017-05-20


Om Lillgårdens honung

På Lillgården i Maglasäte utanför Höör producerar vi honung med varsamma metoder helt utan uppvärmning i fräscha nya lokaler. Honungen tappas direkt efter skörd i fina burkar som passar lika bra på köksbordet som till en present. Honungen är god att äta som den är, i teet eller som smakförstärkare i bakning och matlagning.

Våra bigårdar finns på olika platser i Höörs närområde som i Maglasäte, Sätofta, Munkarp och i Billinge där varje plats ger sin speciella honung beroende vilka blommor som växer just där. Vår varierande natur i Mellanskåne gör att bina hittar nektar från många olika blommor som ger en smakrik och aromatisk honung. Vi skördar vid olika tidpunkter och får på så vis olika typer av säsongshonung som får sin karaktär på honungen beroende på vilka blommor som bina har besökt.

 

Besök Lillgårdens hemsida här »