Kung Markatta

Redan 1983 startades Kung Markatta drömmen om att kunna erbjuda svenska folket rena och hälsosamma livsmedel och förändra deras matvanor i en positiv riktning.

Produkter hos Matkooperativet: Diverse livsmedelsprodukter

Leverantören står för: Kung Markatta har arbetat med ekologiska livsmedel sedan 1983 och har finkammat världen efter den riktigt goda maten. De erbjuder allt från basvaror till roliga smaksättare och innovativa produkter.

Leverantör hos Matkooperativet sedan: 2017-05-20


Om Kung Markatta

Ända sedan starten 1983 har vi på Kung Markatta finkammat världen på jakt efter den riktigt goda maten.

Med lika portioner envishet och nyfikenhet har vi sökt upp de sötaste tomaterna, den lenaste kakaon och de knaprigaste nötterna. Men god mat är mer än smakupplevelser. Den riktigt goda maten är ekologisk.

Den odlas utan konstgödsel och kemiska bekämpningsmedel, så att råvarorna får utveckla sina smaker i lugn och ro. Den är fri från konstgjorda och onödiga tillsatser och den är framtagen med hänsyn till människa, djur och natur. Det säger ju sig själv att sådan mat smakar godare, eller hur?

 

Det är en gammal sanning att nyckeln till god mat är goda råvaror. Och eftersom vi älskar god mat är vi oerhört petiga med kvaliteten på alla våra produkter.

 

 

Mat kan vara god på så många sätt. Att den ska smaka gott är en självklarhet, men vi tycker inte att det räcker. Maten ska också vara god mot kroppen, miljön, djuren och mot dem som odlar den.

När vi började vår jakt på den riktigt goda maten 1983 upptäckte vi snabbt en sak: All riktigt god mat är ekologisk. Och det är inte så konstigt: Ekologiska råvaror växer i riktig jord. De varken konstgödslas eller besprutas med kemikalier. På så sätt får de naturligt goda smakerna utvecklas i lugn och ro. Mat som är lagad av ingredienser med äkta, rena smaker behöver inga konstgjorda tillsatser. Den smakar alldeles utmärkt på egen hand. Det är därför alla våra produkter har varit helt ekologiska ända från starten.

När vi väljer vilka ekologiska produkter som ska få ingå i vårt sortiment är smaken självklart en avgörande faktor, men vi ställer också höga krav på djuromsorg, hälsa, socialt ansvar och klimatpåverkan. Många av våra livsmedel är KRAV-märkta och produkter från utvecklingsländer, som socker, kakao och te, är Fairtrade-märkta. Vi är mycket stolta över våra märkningar.

Besök Kung Markattas hemsida här »