Gårdsfisk

På en gård finns byggnader och jordbruksmark – det som behövs för att föda upp fisk –  med låg miljöpåverkan. I bassänger inomhus kan fisken inte rymma, vattenkvalitén kan kontrolleras för att säkerställa en god fisk. I en kontrollerad miljö får vi också bra översikt över fisken och dess hälsa för att garantera så bra miljö som möjligt för fisken. Utanför finns jordbruksmark som behöver den näring som uppstår i fiskuppfödningen. På så vis blir det näringsbalans mellan protein (fiskuppfödning) och grödor (odling) – hållbart kretslopp helt enkelt, där det ena föder det andra. 

Produkter hos Matkooperativet: Rökt Clarias
Clarias är en halvfet kotlettfisk, rik på omega 3, med spänstigt och fast kött som för tankarna till både kyckling, marulk och fläskfilé. Clarias passar bra att varmröka, precis som många andra feta fiskar. Den blir lik ål när den är rökt. Den här fisken är inte utrotningshotad så den kan du äta även i framtiden, helt utan att förstöra ekosystemen. Fisken kommer från en gård i Skåne men i naturen är den en varmvattenlevande sötvattensfisk som återfinns i Afrika och Asien. Det är en vanlig matfisk på hela jordklotet – så kanske har du stött på den förut.

Leverantöreren står för:

En uthållig och hållbar livsmedelskonsumtion, genom att ta marknadsandelar från mindre hållbara alternativ. Deras vision är hav i balans genom att producera mer av världens mest hållbara fisk. För att det ska finnas hållbara fiskalternativ.

Leverantör hos Matkooperativet sen: Våren 2018. Köps in via Bondens Skafferi https://matkooperativet.se/leverantorer/bondens-skafferi/