Bondens skafferi

Bondens Skafferi hjälper dig som driver restaurang eller delikatessbutik att möta kundernas växande intresse för mat som odlas eller uppföds i trakten där man själv lever och bor. Samtidigt vill de underlätta för producenterna att få avsättning för sina varor. De marknadsför och distribuerar produkter från flera lokala småproducenter.

Produkter hos Matkooperativet: Diverse livsmedelsprodukter

Leverantören står för: Genom att äta lokalproducerat får vi en relation till matens ursprung samtidigt som lokala och regionala mattraditioner bevaras och utvecklas. Mottot lyder: Think global, eat local.

Leverantör hos Matkooperativet sedan: 2017-05-20


Om Bondens skafferi

Om vi använder mer lokala matråvaror vinner vi mycket. Råvarorna är ofta färskare och smakar bättre. Den som äter närproducerad mat blir nyfiken på var den är producerad, vem som står bakom och hur det gått till. Det är en naturlig nyfikenhet som vi inte alltid känner inför mat som kommer från grossister med rikstäckande leveranser. Genom att äta lokalproducerat får vi en relation till matens ursprung samtidigt som lokala och regionala mattraditioner bevaras och utvecklas.

Besök Bondens skafferis hemsida här »