Många glada nyheter!

Vår Kickstarterkampanj avslutades den sista april med 85 683 kr på kontot. 126 personer har varit med och bidragit till att vi nu är i mål för att kunna öppna upp butiken i maj! Vi är otroligt tacksamma och det känns jättehäftigt att det är tack vare er helsingborgare, och andra som brinner för bra mat, som vi nått i mål med detta. Vi bygger Matkooperativet tillsammans och det känns fantastiskt med allt engagemang och alla glada tillrop!
Många av er som skänkte pengar på Kickstarter har en belöning att vänta beroende på vilken gåva ni gav. Vi kommer att dela ut dessa gåvor när butiken öppnat och mer info kommer personligen till dig om hur du får din gåva.
Info om hur kampanjen på Kickstarter gick hittar du här » 

En annan riktig stor och glad nyhet är att Matkooperativet fått 100.000:- från Visionsfonden. Det är Helsingborgs stad som tre gånger per år delar ut ekonomiskt stöd till lokala projekt som, bland annat, ska vara öppna och till nytta för helsingborgarna och ”vara kreativa och kulturellt nyskapande och stärka Helsingborg som en innovativ och företagsam plats”. Du kan läsa mer i en artikel på hd.se här »

Många av våra medlemmar jobbar nu hårt inför vår butiksöppning den 20 maj. Då slår vi upp portarna för Helsingborgs hållbaraste mataffär på Möllegränden 4A! Det kommer att bli en dag fylld med festligheter, en riktigt härlig invigningsdag. Se till att inte missa det! Mer info kommer snart. Har du som medlem missat info om hur du kan anmäla dig till butiksschemat hittar du mer info här »

Innan öppningen är det mycket som ska fixas och nu på söndag, den 7 maj, är det byggdag i butiken. Kom gärna förbi – all hjälp är välkommen, det finns något att göra för alla! Mer info här »

Sortimentsgruppen har fullt upp med att träffa leverantörer och att fylla på hyllorna med varor till den 20 maj. Senaste ryktet är att vi fått hem 50 kg av en fin kulturböna från Blekinge 🙂 – givetvis är hon en riktigt kvalitetsböna!

Och du som inte redan valt att bli medlem i Matkooperativet Helsingborg – bli det nu »

Vi är redan över 150 medlemmar men har plats för många fler!