Hjälp oss att skapa ett förpackningsfritt Helsingborg

Varje år slängs 20% av all den mat vi köper med oss hem, vilket motsvarar 50 kg mat per person och år. Samtidigt förbrukar vi plastförpackningar motsvarande 17 kg. Tillsammans tror Matkooperativet att vi kan få bägge dessa siffror närmare nollan genom att satsa ytterligare på möjligheten att kunna erbjuda förpackningsfria livsmedel.

Vi utmanar dig!

Förr var det vardag att handla mat i lösvikt, men idag har det blivit allt ovanligare. Men de senaste åren har det förpackningsfria börjat få en renässans. I städer som Berlin, Malmö och Köpenhamn finns butiker som valt att säga nej till onödiga förpackningar. Trenden verkar hålla i sig och strävan att handla hållbarare blir bara starkare, men i Helsingborg är lösviktsutbudet än så länge sparsamt.

Genom denna crowdfundingkampanj vill vi få hjälp att finansiera en utveckling av det befintliga förpackningsfria sortimentet. Om målet på 15 000 kr nås kommer ytterligare 20 torrvaror i lösvikt kunna erbjudas, det vill säga mer än en fördubbling av vad som erbjuds idag. Lösvikt minskar matsvinn, slöseriet på råvaror till förpackningar och blir billigare.
Om vi når totalt 20 000 kr kan vi även utöka sortimentet till att omfatta även kryddor och vid totalt 25 000 kr hygien och rengöringsprodukter.

Stötta projektet

Tillsammans kan vi göra skillnad i Helsingborg. Väljer du att stötta projektet vill vi tacka dig med en gåva. Beroende på hur mycket du väljer att ge finns olika nivåer som du kan läsa om på kickstartersidan här. Alla som ger en gåva på minst 100 kr får vara med på en exklusiv workshop med “Zero Waste”-experten Rowan Drury från Gram i Malmö som berättar om vad vi kan göra i vardagen för att leva mer hållbart. Datumet för detta annonseras längre fram.
Du är viktig för oss och du har möjlighet att göra skillnad för Helsingborgs framtid!
NU KÖR VI!!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.