Hantering av personuppgifter i Matkooperativet Helsingborg

Inledning

Matkooperativet Helsingborg, ekonomisk förening (769633-9840), Möllegränd 4 A, 252 23 Helsingborg arbetar med dina personuppgifter i form av av ett medlemsregister, bokningssystem för butikspassbokning samt nyhetsbrevsutskick.

Dina personuppgifter delas inte med någon tredjepartsleverantör utan är enbart hanterade av Matkooperativet i Helsingborg.

Du har när som helst rätt att få tillgång till, korrigera och radera dina personuppgifter och att invända mot bearbetning av dina personuppgifter. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till följande adress: hej@matkooperativet.se.

Medlemsregister

Medlemsansökan

Du kan bli medlem i Matkooperativet Helsingborg genom att fylla i ett digitalt formulär på Internet eller fylla i ett fysiskt formulär i butiken samt att erlägga medlemsinsats (300 kr) och en medlemsavgift (100 kr).

De personuppgifter som efterfrågas i ansökan är; namn, postadress, e-postadress, telefonnummer, personnummer, eventuellt intresse av att arbeta i butiken eller engagemang i några av våra andra engagemangsgupper samt ett godkännande för att motta vårt nyhetsbrev och utskick av medlemsinformations.

Syftet med insamling av personuppgifterna är att kunna upprätta en medlemsförteckning, hålla reda på datum för inträde, betalning av årets medlemsavgift samt kunna koppla medlemsinsatsen till rätt person.

Medlemsförteckningen hanteras enbart digitalt via Google Drive som en sluten mapp enbart tillgänglig för Matkooperativets styrelse och systemägare. Eventuella fysiska ansökningar kasseras efter införande i det digitala dokumentet.

Engagemang i grupp eller arbete i butik är frivilligt men då detta anges i ansökan kontaktas medlemmen personligen av respektive engagemangsgrupps kontaktperson, oftast via e-post.

Anmälan till nyhetsbrev och medlemsutskick är obligatorisk i medlemsansökan och ingår i medlemsstjänsten. Detta är det enda sätt genom vilket Matkooperativet kommunicerar med sina medlemmar. Dock har samtliga nyhetsbrevsutskick en avanmälningsmöjlighet där man kan avanmäla sig från kommande utskick.

Andelsägande och utträde

Du kan när som helst begära utträde ur Matkooperativet och få din medlemsinsats på 300 kronor utbetald. Detta förverkligas genom att fylla i utträdesblanketten som finns tillgänglig här. Genom utträdet sker en automatisk borttagning av samtliga medlemsuppgifter från vårt medlemsregister. Om en medlem ej begär utträde men inte heller erlägger den årliga medlemsavgiften på 100 kronor kvarstår insatsen under 6 år innan den tillfaller föreningen och medlemmens uppgifter raderas.

Nyhetsbrev

Matkooperativets medlemsutskick och nyhetsbrev hanteras via webbverktyget Mailchimp. I verktyget registreras enbart e-postadresser och namn; antingen via anmälan till nyhetsbrev på Matkooperativets hemsida och via manuell registrering av nya medlemmar från medlemsregistret.

I varje utskick finns en tydlig avanmälningsfunktion längst ner och vid användning av denna avregistreras man automatiskt från kommande utskick.

Boka.se

För att kunna bemanna butiken på ett hanterbart sätt använder sig Matkooperativet av det webbaserade systemet Boka.se. För de medlemmar som väljer att engagera sig i att bemanna butiken skapas en inloggning av systemägaren till Boka.se. Medlemmen kan sedan välja att logga in med hjälp av autogenererat användarnamn (e-postadress) och lösenord alternativt via sitt Facebook/Google konto. Väl inne i systemet kan medlemmen själv avgöra om denne vill fylla på mer information om sig själv eller ej.

Boka.se används enbart för att boka in sig på pass i butiken och att boka butiken som möteslokal. En kontinuerlig genomgång av registrerade medlemmar sker för att manuellt rensa bort ej längre aktuella medlemmar. Vid begäran om utträde ur föreningen tas eventuella uppgifter även bort från Boka.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.